|
|
Thuiswinkel
|
|
|
Slimmer worden?
|
Slimmer worden? eet vis!
Welke voordelen biedt het eten van vis ons?
Lees het hele artikel
|
|
Viswijzer 2011
|
|
|
Visschotels
|
|
|
Viskalender
|
Veilige vissoorten voor de maand:
December
Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.
Klik voor meer info
|
|
|
|
|
Gravad laxs + gratis saus
|
|
Gravad laxs + gratis saus
|
|
Produckt nr.
|
0051
|
Producktgroep:
|
Gerookte vis
|
|
|
|
|
|
Extra info: Historie In de middeleeuwen werd gravad lax door vissers gemaakt om de vis langer en beter te kunnen bewaren. Zij zoutten de zalm en lieten hem vervolgens licht "rijpen" door hem in het zand te begraven. Vaak werden er nog stenen op gelegd om er extra vocht uit te persen. Het woord grav is Zweeds en Noors voor "gat in de grond" of "graf" en lax (of laks) is "zalm". Gravad lax is dus feitelijk "in de grond begraven zalm". Tegenwoordig wordt gravad lax op een andere manier bereid. De zalm wordt nu een aantal dagen in een speciale marinade van zout, suiker en bepaalde kruiden, voornamelijk dille, gelegd. De zalm droogt daarbij wat uit, en het vrijgekomen vocht maakt van de marinade een sterk geconcentreerde brij die voor de saus gebruikt kan worden. Bron: Wikipedia
|
|
|
Allergenen
|
|
Grote foto
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|
|
|
Winkelwagen
|
Winkelmandje is leeg
|
|
Spreuken met vis
|
Een goeie vis moet drie keer zwemmen
|
Uitleg:
In het water, in de boter of kookvocht en in de wijn
|
|
Recepten / info
|
|
|
Openingstijden
|
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
|
|
Contact
|
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum
Telefoon:
(035)6917457
Email:
Vishandel Honing
|
|
Waar zitten wij
|
|
|
|
|
|