Onze produkten


Thuis bezorgen
Warm
Kibbeling
Gebakken Vis
Gerechten (rijst)
Gerechten
Stoof vis
Soep
Brood
Bolletje
Pistolet
Special
Dranken
Frisdrank
Alcohol
Extra
Patat Friet
Rijst
Sauzen



Winkel
Oven/Wok Schotels
Visschotels
Kant en klaar produckten
Haring
Salades en Sauzen

Gebakken vis
Verse vis

Garnalen
Gerookte vis
Gestoomde vis
Schaal en schelpdieren
Diepvries

 


Thuiswinkel

 

10 weetjes
De 10 weetjes over de Hollandse Nieuwe
Lees het hele artikel
 

Slimmer worden?
Slimmer worden? eet vis!

Welke voordelen biedt het eten van vis ons?

Lees het hele artikel
 


RECLAME
Haring
4 Zoute haring
9.95 Per bakje
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Ovenschotel
Zalm Tournedos
3.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Conserven
Caviaar (30 gr)
49.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Verse vis
Kabeljauw haasje
3.95 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Gebakken vis
Tempura Gamba
2.75 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
   

Viswijzer 2011
 


Visschotels
 

Viskalender
Veilige vissoorten voor de maand: December

Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.

Klik voor meer info
 

Kabeljauw haasje

(vergoot foto)

  Kabeljauw haasje
Produckt nr. 0701
Producktgroep: Verse vis
    

  Viskalender voor: Kabeljauw haasje
Januari Februari Maart April Mei Juni
Juli Augustus September Oktober November December
 
    GOED
(Eerste keus)
  MAGER
(Tweede keus)
  PAAITIJD
(Derde keus)
  GESLOTEN
(Liever niet)

Kabeljauw

Resept op:
www.visrecepten.nl



Kabeljauw (Latijn: Gadus morhua)

De kabeljauw behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, een grote familie waartoe onder andere de wijting, de schelvis en de koolvis behoren. De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De normale buik-maat varieert tussen de 80 en 100 centimeter. Vroeger mocht de benaming 'kabeljauw' pas gehanteerd worden als de vis een lengte had van 90 centimeter, wat gelijk was aan drie tegels in de vishal. De kleinere kabeljauw wordt ook wel 'gul' genoemd.

Het is een van de belangrijkste rondvissen voor de Nederlandse vissersvloot. Kabeljauw is een gequoteerde vis. Dat wil zeggen dat er in Europees verband een TAC (Total Allowable Catch) is vastgesteld en voor elk land afzonderlijk een quotum. Bovendien is er in Nederland sprake van de zogenaamde kabeljauw en wijting regeling. Deze regeling bepaalt onder andere hoeveel kabeljauw er door bepaalde vissers gevangen mag worden. Kabeljauw is een gemakkelijke vis voor de keuken. Weinig graten en eindeloos te combineren. Ook de meeste bereidingswijzen zijn toe te passen op kabeljauw, zelfs grillen. Kabeljauw wordt vaak gebruikt voor het maken van klipvis en stokvis. Stokvis is gedroogde kabeljauw, klipvis wordt eerst gezouten en dan gedroogd. Op de kop bevinden zich de lekkerste delen. Vooral de wangen en de keel zijn delicatessen op zich. De alom bekende kibbeling wordt vaak gemaakt van deze wangen en keeltjes, maar ook andere vissoorten en delen van de kabeljauw kunnen als basis voor deze 'gezonde' snack dienen.
Grote foto
Klik hier om terug te gaan.     
Inloggen
E-mail adres:
Password:


Klik hier Om lid te worden
Klik hier Inlog vergeten

 
Winkelwagen
  Winkelmandje is leeg
 

Spreuken met vis
Aan een goede visser ontsnapt ook wel eens een aal

Uitleg:
Zelfs de besten kunnen foutjes maken
 

Recepten / info
   
 

Wij in de media,...
Juni 2011
December 2010
 

RECLAME
Kant en klaar produckten
Paella (rijstgerecht)
1.79 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Haring
4 Zoute haring
9.95 Per bakje
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Gerookte vis
Paling filets
9.50 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Kant en klaar produckten
Vislasagne (3 pers)
13.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Verse vis
Kabeljauw haasje
3.95 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
Openingstijden
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur

Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur

Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
 

Contact
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum

Telefoon:
(035)6917457

Email:
Vishandel Honing
 

Waar zitten wij
 

Claresse
Het klokhuis over de kweekvis claresse

 
Disclaimer Copyright © 2015 Vishandel Honing Visspecialiteiten Genoemde prijzen zijn inclusief BTW