|
|
Thuiswinkel
|
|
|
Slimmer worden?
|
Slimmer worden? eet vis!
Welke voordelen biedt het eten van vis ons?
Lees het hele artikel
|
|
Viswijzer 2011
|
|
|
Visschotels
|
|
|
Viskalender
|
Veilige vissoorten voor de maand:
December
Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.
Klik voor meer info
|
|
|
|
|
Kabeljauw filets (middel)
|
|
Kabeljauw filets (middel)
|
|
Produckt nr.
|
0700
|
Producktgroep:
|
Verse vis
|
|
|
|
|
|
|
Viskalender voor: Kabeljauw filets (middel)
|
Januari
|
Februari
|
Maart
|
April
|
Mei
|
Juni
|
Juli
|
Augustus
|
September
|
Oktober
|
November
|
December
|
|
|
|
GOED
(Eerste keus)
|
|
MAGER
(Tweede keus)
|
|
PAAITIJD
(Derde keus)
|
|
GESLOTEN
(Liever niet)
|
|
|
Kabeljauw
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Kabeljauw (Latijn: Gadus morhua)
De kabeljauw behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, een grote familie waartoe onder andere de wijting, de schelvis en de koolvis behoren. De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De normale buik-maat varieert tussen de 80 en 100 centimeter. Vroeger mocht de benaming 'kabeljauw' pas gehanteerd worden als de vis een lengte had van 90 centimeter, wat gelijk was aan drie tegels in de vishal. De kleinere kabeljauw wordt ook wel 'gul' genoemd.
Het is een van de belangrijkste rondvissen voor de Nederlandse vissersvloot. Kabeljauw is een gequoteerde vis. Dat wil zeggen dat er in Europees verband een TAC (Total Allowable Catch) is vastgesteld en voor elk land afzonderlijk een quotum. Bovendien is er in Nederland sprake van de zogenaamde kabeljauw en wijting regeling. Deze regeling bepaalt onder andere hoeveel kabeljauw er door bepaalde vissers gevangen mag worden. Kabeljauw is een gemakkelijke vis voor de keuken. Weinig graten en eindeloos te combineren. Ook de meeste bereidingswijzen zijn toe te passen op kabeljauw, zelfs grillen. Kabeljauw wordt vaak gebruikt voor het maken van klipvis en stokvis. Stokvis is gedroogde kabeljauw, klipvis wordt eerst gezouten en dan gedroogd. Op de kop bevinden zich de lekkerste delen. Vooral de wangen en de keel zijn delicatessen op zich. De alom bekende kibbeling wordt vaak gemaakt van deze wangen en keeltjes, maar ook andere vissoorten en delen van de kabeljauw kunnen als basis voor deze 'gezonde' snack dienen.
|
|
Grote foto
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|
|
|
Winkelwagen
|
Winkelmandje is leeg
|
|
Spreuken met vis
|
Naar de haaien gaan
|
Uitleg:
Verloren gaan (zinken, schip)
|
|
Recepten / info
|
|
|
Openingstijden
|
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
|
|
Contact
|
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum
Telefoon:
(035)6917457
Email:
Vishandel Honing
|
|
Waar zitten wij
|
|
|
|
|
|