|
|
Thuiswinkel
|
|
|
Slimmer worden?
|
Slimmer worden? eet vis!
Welke voordelen biedt het eten van vis ons?
Lees het hele artikel
|
|
Viswijzer 2011
|
|
|
Visschotels
|
|
|
Viskalender
|
Veilige vissoorten voor de maand:
December
Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.
Klik voor meer info
|
|
|
|
|
Schelvis filets
|
|
Schelvis filets
|
|
Produckt nr.
|
0703
|
Producktgroep:
|
Verse vis
|
|
|
|
|
|
Schelvis
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Schelvis (Latijn: Melanogrammus aeglefinus)
Schelvis komt in de Noordzee slechts noordelijk van de Doggersbank voor en heeft andere voedingsgewoonten dan kabeljauw en wijting. Het hoofdvoedsel van schelvis bestaat uit bodemdieren als wormen, schelpdieren en zeesterren. Ook haringeieren lust de schelvis graag. In de Nederlandse visafslagen wordt schelvis nauwelijks aangevoerd. Bij onze overburen in Schotland is schelvis wel een belangrijke vissoort.
Net als de meeste kabeljauwachtigen is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. Voor de twijfelaars is er een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de zgn. "Petrusduim". Door overbevissing zien we in Nederland helaas weinig aanvoer van deze smaakvolle vis. Door liefhebbers zeer gewaardeerd, de smaak is volgens velen uitstekend. Het bekendste product is schelvislever.
|
|
Grote foto
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|
|
|
Winkelwagen
|
Winkelmandje is leeg
|
|
Spreuken met vis
|
Daar zitten graten in
|
Uitleg:
Daar klopt iets niet
|
|
Recepten / info
|
|
|
Openingstijden
|
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
|
|
Contact
|
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum
Telefoon:
(035)6917457
Email:
Vishandel Honing
|
|
Waar zitten wij
|
|
|
|
|
|