Onze produkten


Thuis bezorgen
Warm
Kibbeling
Gebakken Vis
Gerechten (rijst)
Gerechten
Stoof vis
Soep
Brood
Bolletje
Pistolet
Special
Dranken
Frisdrank
Alcohol
Extra
Patat Friet
Rijst
Sauzen



Winkel
Oven/Wok Schotels
Visschotels
Kant en klaar produckten
Haring
Salades en Sauzen

Gebakken vis
Verse vis

Garnalen
Gerookte vis
Gestoomde vis
Schaal en schelpdieren
Diepvries

 


Thuiswinkel

 

10 weetjes
De 10 weetjes over de Hollandse Nieuwe
Lees het hele artikel
 

Slimmer worden?
Slimmer worden? eet vis!

Welke voordelen biedt het eten van vis ons?

Lees het hele artikel
 


RECLAME
Haring
4 Zoute haring
9.95 Per bakje
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Ovenschotel
Zalm Tournedos
3.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Conserven
Caviaar (30 gr)
49.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Verse vis
Kabeljauw haasje
3.95 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Gebakken vis
Tempura Gamba
2.75 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
   

Viswijzer 2011
 


Visschotels
 

Viskalender
Veilige vissoorten voor de maand: December

Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.

Klik voor meer info
 

Ansjovis rolletjes

(vergoot foto)

  Ansjovis rolletjes
Produckt nr. 0102
Producktgroep: Tapas
    
Ansjovis

Resept op:
www.visrecepten.nl


Ansjovis (Latijn: Engraulis encrasicolus)

Toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was, werd daar zeer veel ansjovis gevangen. De Zuiderzee had op dit gebied een behoorlijke reputatie. 1890 was zo een topjaar. In dit jaar werd maar liefst 5 miljoen kilo ansjovis aan land gebracht. De ansjovis werd gezouten en voor een groot deel naar Duitsland geëxporteerd. De ansjovis-visserij was een seizoensmatige visserij. Het betrof alleen de maanden mei en juni. In goede tijden bracht dit veel werk met zich mee voor de vrouwen en kinderen van Urk. De aanvoer van een dag was soms maar liefst 2 miljoen stuks 'ansjoop'. Dit betekende heel wat 'koppen en plukken'. Het jaar 1930 was het laatste rijke ansjovis-jaar voor de zuiderzeevisserij. In 1932 sloot de afsluitdijk en verdween de ansjovis.
Een heel klein restje ansjovis-visserij is voor Nederland behouden gebleven. In de maanden april tot juli wordt er nog steeds ansjovis gevangen in de Oosterschelde. Juist in deze tijd van het jaar is een bezoekje aan de restaurants in Bergen op Zoom aan te raden, want hier staan naast de asperges nu ook de verse ansjovis prominent op de kaart.
De Spanjaarden, Portugezen en Italianen hebben verder de taak van de Nederlandse ansjovis-vissers overgenomen. De ansjovis die we nu op ondermeer de Utrechtse markt aantreffen komt daar vandaan.
In Zuid-Europa wordt het kleine visje wel gewaardeerd. In z'n geheel gebakken of gefrituurd, is het een lekkernij.
Grote foto
Klik hier om terug te gaan.     
Inloggen
E-mail adres:
Password:


Klik hier Om lid te worden
Klik hier Inlog vergeten

 
Winkelwagen
  Winkelmandje is leeg
 

Spreuken met vis
Je kunt nooit weten waar een paling kruipt

Uitleg:
Zeg nooit nooit
 

Recepten / info
   
 

Wij in de media,...
Juni 2011
December 2010
 

RECLAME
Kant en klaar produckten
Paella (rijstgerecht)
1.79 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Haring
4 Zoute haring
9.95 Per bakje
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Gerookte vis
Paling filets
9.50 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Kant en klaar produckten
Vislasagne (3 pers)
13.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Verse vis
Kabeljauw haasje
3.95 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
Openingstijden
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur

Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur

Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
 

Contact
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum

Telefoon:
(035)6917457

Email:
Vishandel Honing
 

Waar zitten wij
 

Claresse
Het klokhuis over de kweekvis claresse

 
Disclaimer Copyright © 2015 Vishandel Honing Visspecialiteiten Genoemde prijzen zijn inclusief BTW