Onze produkten


Thuis bezorgen
Warm
Kibbeling
Gebakken Vis
Gerechten (rijst)
Gerechten
Stoof vis
Soep
Brood
Bolletje
Pistolet
Special
Dranken
Frisdrank
Alcohol
Extra
Patat Friet
Rijst
Sauzen



Winkel
Oven/Wok Schotels
Visschotels
Kant en klaar produckten
Haring
Salades en Sauzen

Gebakken vis
Verse vis

Garnalen
Gerookte vis
Gestoomde vis
Schaal en schelpdieren
Diepvries

 


Thuiswinkel

 

10 weetjes
De 10 weetjes over de Hollandse Nieuwe
Lees het hele artikel
 

Slimmer worden?
Slimmer worden? eet vis!

Welke voordelen biedt het eten van vis ons?

Lees het hele artikel
 


RECLAME
Haring
4 Zoute haring
9.95 Per bakje
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Ovenschotel
Zalm Tournedos
3.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Conserven
Caviaar (30 gr)
49.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Verse vis
Kabeljauw haasje
3.50 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
   

RECLAME
Gebakken vis
Tempura Gamba
2.75 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
   

Viswijzer 2011
 


Visschotels
 

Viskalender
Veilige vissoorten voor de maand: December

Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.

Klik voor meer info
 

Mandje oesters 12 stuks

(vergoot foto)

  Mandje oesters 12 stuks
Produckt nr. 0507
Producktgroep: Schaal en schelpdieren
    
Extra info:
6 stuks Met Oestermes

Oester

Resept op:
www.visrecepten.nl



Oester (Latijn: Ostrea edulis)

Vrijwel alle oesters die te koop zijn komen uit Zeeland. Belangrijk is het enorme prijsverschil tussen de platte Zeeuwse oester en de Creuse (Japanse oester). De creuse groeit sneller dan de platte oester en is binnen twee jaar volwassen, terwijl een platte oester er drie tot zes jaar over doet tot hij volwassen is. De leeftijd van de oester is makkelijk aan de jaarringen te herkennen. Deze groeiringen worden in de oesterhandel ook wel nullen genoemd.

De kweek van creuses is minder arbeidsintensief en beter bestand tegen ziektes dan de platte oester. Verder is de platte oester gelijkmatiger qua vorm dan de grillig gevormde Japanse oester. Verschil in prijs betekent natuurlijk wel verschil in kwaliteit. Vandaar dat de platte oester vaker rauw gegeten wordt en de creuse ook voor meerdere bereidingen gebruikt wordt. Oesters worden als volgt geopend:

1. Pak de oester vast en houd de bolle kant naar beneden.

2. Steek een oestermes in het scharnier.

3. Maak met een draaibeweging de schelp open. Bij creuses zal dit wat moeilijker gaan dan bij platte oesters.

4. Maak de oester los van de schelp
Grote foto
Klik hier om terug te gaan.     
Inloggen
E-mail adres:
Password:


Klik hier Om lid te worden
Klik hier Inlog vergeten

 
Winkelwagen
  Winkelmandje is leeg
 

Spreuken met vis
Die vis heeft moet ook de graat hebben

Uitleg:
Je moet ook de nadelen accepteren (geen rozen zonder doornen)
 

Recepten / info
   
 

Wij in de media,...
Juni 2011
December 2010
 

RECLAME
Kant en klaar produckten
Paella (rijstgerecht)
1.79 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Haring
4 Zoute haring
9.95 Per bakje
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Gerookte vis
Paling filets
9.50 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Kant en klaar produckten
Vislasagne (3 pers)
13.95 Per stuk
Klik hier voor meer info
 
RECLAME
Verse vis
Kabeljauw haasje
3.50 Per 100 gram
Klik hier voor meer info
 
Openingstijden
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur

Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur

Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
 

Contact
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum

Telefoon:
(035)6917457

Email:
Vishandel Honing
 

Waar zitten wij
 

Claresse
Het klokhuis over de kweekvis claresse

 
Disclaimer Copyright © 2015 Vishandel Honing Visspecialiteiten Genoemde prijzen zijn inclusief BTW