|
|
Thuiswinkel
|
|
|
Slimmer worden?
|
Slimmer worden? eet vis!
Welke voordelen biedt het eten van vis ons?
Lees het hele artikel
|
|
Viswijzer 2011
|
|
|
Visschotels
|
|
|
Viskalender
|
Veilige vissoorten voor de maand:
December
Forel, Haring, Heilbot, Hollandse garnaal, Kabeljauw, Langoustine, Makreel, Mossel, Nijlbaars, Rode Mul, Rode Poon, Rog, Roodbaars, Schelvis, St. Jacob schelpen, Snoekbaars, Tarbot, Tong, Tongschar, Tonijn (geelvin), Wijting, Zalm, Zeebaars, Zonnevis, Zeewolf.
Klik voor meer info
|
|
|
|
|
Griet filets
|
|
Griet filets
|
|
Produckt nr.
|
0738
|
Producktgroep:
|
Verse vis
|
|
|
|
|
|
|
Viskalender voor: Griet filets
|
Januari
|
Februari
|
Maart
|
April
|
Mei
|
Juni
|
Juli
|
Augustus
|
September
|
Oktober
|
November
|
December
|
|
|
|
GOED
(Eerste keus)
|
|
MAGER
(Tweede keus)
|
|
PAAITIJD
(Derde keus)
|
|
GESLOTEN
(Liever niet)
|
|
|
Griet
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Griet (Latijn: Scophthalmus rhombus)
De griet behoort tot de tarbotachtigen en is samen met de tarbot de meest gewaardeerde vis uit deze kleine familie. Griet en tarbot zijn makkelijk te onderscheiden. Griet is ovaler van vorm en veelal lichter van kleur. Tarbot bevat meer vet, daardoor is de smaak duidelijker. Griet bevat meer water, de structuur van het visvlees is fijner, de smaak is veel neutraler. Verder heeft de tarbot harde knobbels op de huid, terwijl de griet 'glad'is.
De griet wordt als bijvangst gevangen bij de tong en scholvisserij. De aanvoer is daardoor regelmatig, maar niet groot. Daardoor ligt de prijs van griet altijd vrij hoog. Griet is een matig vette vis.
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|
|
|
Winkelwagen
|
Winkelmandje is leeg
|
|
Spreuken met vis
|
Hij praat visserslatijn
|
Uitleg:
Hij blaast zijn prestaties op
|
|
Recepten / info
|
|
|
Openingstijden
|
Maandag t/m Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
|
|
Contact
|
Vishandel Honing
Veerstraat 1
1404CG Bussum
Telefoon:
(035)6917457
Email:
Vishandel Honing
|
|
Waar zitten wij
|
|
|
|
|
|